4 May 2014

MUSIM BUAH MANGGA ..


Last week sueha balik kampung lagii ... and terkejut gila buah mangga yang dah bertahun tak berbuah tetibe buah pula tahun ni .. sueha is jakun okay .. sbb sueha sangat gemar buah mangga  ... 
besaaaaaa tawww buah2 nye ...oleh kerana pokok mangga ni dekat sbelah rumah sueha je sueha rajin lahhh snap2  ...  :)



 kesian ... buah jambu dah tak sempat nak di bungkus .. bnyak bertabur sbb musim hujan .. sayang betul sbb buah jambu ni manis sangat kalau berbuah time musim panas ... warna merah tua ... furrrrrhhhh manisnyeeeeeee ... tapi sayang dah tak sempat nk diselia oleh ayahku ... hahaha ayat pujangga sangat .. hehehehe .. 



#sudah sekian lama tak update baru sempat nk mengupdate entry ... meet next entry ...

8 comments:

  1. hehehe.. kat rumah pun byk buah pelam harum manis.. nyum nyum... perthlis mari ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaaahhhhh same lahh kteee ... perlis jauh tuuu ... mcm best jeaaa pelam dri perlis tu kan .. :)

      Delete
  2. mai pos akak sekilo..
    jom join ga http://adna2029.blogspot.com/2014/05/rejab-may-giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe kat kampung lahh akk .. sueha jrg balik kampung .. hehhehe ///

      #insha'allah sueha join nanti :)

      Delete
  3. sedap ni buah mempelam, siapa ada lebih boleh hantar pada saya :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. nyum ...nyum ,,, sedaaaappp .. hehehehe kat kampung lah kalau ada lagi boleh jea... hehehhe ... :)

      Delete
  4. mangga tu buat jeruk.. perghhh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaahhhh nk suruh mama buat jeruk lahhh .. terliur pulak sebut jeruk niii .. hhehehehe :D

      Delete