29 January 2014

KES PEMBUANGAN BAYI DAH JADI TREND KAT MALAYSIA .. ==

kesian bayi-bayi  tak bersalah .. korg pn msti selalu dengar kann .. kat berita kat tv,akbar,laman sosial dan bnyak lagi .. sueha online facebook setiap hari sueha msti akan ternampak gambar-gambar bayi yang dibuang dimerata tempat .. tandas,masjid,kaki lima, yang paling menyedihkan tong sampah .. ank-ank tu semua tak bersalah .. korg rase korg selamat dengan buang baby tu bersepah-sepah .. kalau lahh masa kte baby mak ayh kte buang-buang kte mcm tuu .. tak tahu lah kita hidup lagi ataupun tak .. sedih bila tgk gambar-gambar baby tu semua .. tak sampai hati .. sueha sebagai seorang remaja jugak insha'allah takkan terfikir dan tak akan tergamak untuk buat sebegitu dengan baby darah daging sendri .. nahuzubillah ... jauhkanlah ya'allah  .. korg tergamak ke tgk ni semua ...













keadaan baby ni semua dibuang dengan sangat menyedihkan ..





salahkan budak ni??? kelaparan kerana tidak diterima keluarga ... 


#muhasabah dri sendiri dan untuk semua remaja diluar .. buka minda kita renungkan bersama .. 

4 comments:

  1. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  2. heyy .. trime kasih ... done follow .. :)

    ReplyDelete
  3. Salam ukhwah, 1st time datang ke sini.. done follow anda.... dari : http://thescreammer.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ukhwah ..terima kasih ... done follow anda juga .. :)

      Delete